De Zorginnovatiewinkel in Utrecht

Tijdens de eHealthweek is in Utrecht op zaterdag 21 januari om 12.00 uur de Zorginnovatiewinkel op Hoog Catharijne, Godebaldkwartier 89 in Utrecht (naast Albert Heijn) geopend. Erik Gerritsen, Secretaris Generaal van VWS en Kees Diepeveen, Wethouder maatschappelijke ondersteuning en welzijn gaven  deze dag het startschot met een ludieke, originele opening. Aansluitend aan de opening organiseerde de Zorginnovatiewinkel een mini-symposium over Zorginnovatie en e-Health in de wijk.

Kennismaken met vernieuwing in de zorg

Meer aandacht voor eHealth, zorgvernieuwing en innovatie, dat is waar de Zorginnovatiewinkel voor staat. Na het succes in Den Haag, is de Zorginnovatiewinkel een half jaar on tour door Nederland en strijkt achtereenvolgens neer in Roosendaal, Assen, Goes, Utrecht en Maastricht. Een maand lang kunnen belangstellenden in een pop-up winkellocatie in het centrum van deze binnensteden kennismaken met vernieuwing in de zorg. Met de zorginnovatiewinkel wil de organisatie burgers, zorgverleners, sociale wijkteams en beleidsmakers bewust maken van de vele nieuwe mogelijkheden die er zijn en een beweging op gang brengen. Het biedt een podium voor allerhande zorginnovaties en vraagt hier aandacht voor. Gedurende de maand en tijdens de e-healthweek zijn er inspirerende, laagdrempelige bijeenkomsten over diverse thema’s waar kennis delen en met elkaar van gedachte wisselen centraal staat.

Landelijk aandacht voor zorginnovatie en eHealth

Het initiatief is in samenwerking met het Huis van Morgen van het Care Innovation Center West-Brabant en wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze samenwerking maakt het mogelijk het concept te verduurzamen niet alleen lokaal, maar ook landelijk. Daarnaast sluit het goed aan bij de doelstellingen die het Ministerie van VWS zich de komende jaren heeft gesteld waarin het toegankelijk maken van zorginnovatie en eHealth belangrijke speerpunten zijn. De Zorginnovatiewinkel geeft daar concreet invulling aan en wordt daardoor ook vanuit het Ministerie van VWS ondersteund.

Ontmoetingsplek voor inwoners, zorgverleners en beleidsmakers

In de zorginnovatiewinkel is een doorlopende expo van zorginnovaties, worden diverse seminars, symposia en workshops georganiseerd, is er ruimte voor zorgverleners om elkaar te ontmoeten en werkafspraken te maken die samenwerking bevorderen én kunnen burgers hun ideeën voor zorginnovaties aandragen of informatie krijgen over bestaande innovaties.

De Zorginnovatiewinkel was van zaterdag 21 januari tot en met donderdag 16 februari in Utrecht geopend.

Met vriendelijke groet,

Het team van de Zorginnovatiewinkel

ehealthweek

De Zorginnovatiewinkel is partner van de eHealthweek 2017

Hoog Catharijne

De ZorginnovatiewinkelUtrecht wordt mede mogelijk gemaakt door Hoog Catharijne®

Gesloten